Bankernes had-kærlighedsforhold til LEI-koder

Bankernes forhold til LEI-koder har undergået en forandring. Da det globale LEI system først blev introduceret i 2014, forholdt bankerne sig afventende. For dem og deres kunder var LEI-koder et nødvendigt onde.

Banker og LEI-koder

I starten forholdt bankerne sig afventende i forhold til LEI-koder. Det føltes som mere arbejde for dem, og det forsinkede deres arbejde, når de skulle bede deres kunder om at gå ud og anskaffe sig en LEI-kode, før deres virksomhed fik lov til at foretage finansielle transaktioner. Sidst, men ikke mindst, så var LEI-koder en udgift, som alle godt kunne undvære.

Hvad er en LEI-kode?’ og ’Hvorfor har jeg brug for en LEI-kode?’ er spørgsmål, som vi stadig støder på fra små virksomhedsejere, der er blevet bedt af deres bank om at få en LEI-kode.

Når det sker, hjælper vi dem med at forstå ræsonnementet bag LEI-systemet - og tager os af de praktiske ting for dem, så de sparer tid og besvær. Vi mener, at det er, hvad en god LEI-udbyder bør gøre.



Hvordan LEI-koder hjælper bankerne

I dag har bankerne affundet sig med det faktum, at LEI-koder er kommet for at blive, og det er en fordel for dem, at kunderne overholder den gældende lovgivning. Bankerne er endvidere mere forsigtige med at følge reglerne, fordi de har erfaret, at det har konsekvenser, når de ikke gør det. Bøder fra de lokale myndigheder er forekommet regelmæssigt i løbet af de sidste par år, og ingen ønsker at risikere suspenderet handel med værdipapirer og forsinket rapportering.

Bankerne sætter også pris på, at LEI-systemet kan arbejde til deres fordel og hjælpe dem med at spare tid og besvær med onboarding af nye kunder og overholdelse af AML-processer og procedurer.

Sidst, men ikke mindst, er ‘cross-border transfer’ lovgivningen lige om hjørnet, ifølge GLEIF og The Financial Stability Board. Indien har som et af de første lande taget lovgivningen til sig. Kort sagt, så kører LEI-toget med fuld fart og viser ingen tegn på at sætte farten ned - tværtimod.





Global FinRegs tilbud til bankerne

På det seneste har vi fået flere kundehenvendelser på foranledning af bankerne. Det sætter vi pris på, for vi synes, at vi har meget at tilbyde både bankerne og deres kunder. Vi har den bedste teknologi-platform og kundeservice af nogen LEI-udbyder, og vi forsyner banker med notifikationssystemer, overvågningslister og andre værktøjer til at lette deres KYC-processer og rapportering.

Kort sagt, vi er bankernes one stop shop for alt LEI-kode relateret.

Vi opfatter bankernes henvisninger som tegn på, at de forstår og værdsætter, at vores system tilbyder fordele, der sparer dem for tid og besvær og gør livet lettere for deres kunder.



Vigtigheden af en god platform og ditto kundeservice

Det globale LEI-system har nu eksisteret i flere år. Som et compliance must-have går det ingen steder - tværtimod, så bliver det mere udbredt, og argumenterne for både LEI-koder og vLEI'er hober sig op.

Bankerne har vænnet sig til eksistensen af LEI-koder. De kender også de forskellige LEI-udbydere på markedet: vores platforme, renomme, og arbejdsgange. De forstår, at vi kan tilbyde dem redskaber, der gør deres liv nemmere. Og hvem vil ikke gerne have det?

Du kan kontakte os her, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp med oprettelse, fornyelse eller flytning af din LEI-kode.

Insights

Kundeservice

Vi er her for at hjælpe dig!