Nyt år - Ny LEI udbyder

Januar måned virker som et godt tidspunkt for en mental oprydning. Hvordan får vi vores virksomhed godt ind i det nye år?

Januar måned virker som et godt tidspunkt for en mental oprydning. Hvordan får vi vores virksomhed godt ind i det nye år?

I Global FinReg starter vi med at se nærmere på vores samarbejdspartnere og leverandører. Dette omfatter vores revisor, advokat, forsikringsselskab og bank. Føler vi, at vi er i gode hænder hos dem? Sparer de os for tid og besvær? Giver de os frihed til at fokusere på vores forretning uden at skulle bekymre os om ting, vi hverken har tid eller ekspertise til at håndtere selv?

Hvis svaret på disse to spørgsmål er nej, så ser vi os om efter en ny leverandør.



Har du den rigtige LEI-leverandør?

En LEI-kode er en mindre udgift for de fleste virksomheder. Men i betragtning af, at det er et must-have, og at du skal have en LEI-kode i mange år fremover - så giver det god mening at sikre dig, at du har den rigtige LEI-leverandør.

Vi har listet nogle væsentlige kriterier til din LEI-leverandør herunder. Hvis din nuværende leverandør ikke opfylder disse, bør du flytte din LEI-kode.



Kriterium nummer 1: spar tid og besvær

Som enhver anden leverandør bør din leverandør spare dig tid og besvær, så du ved, at din LEI-kode altid er gyldig og opdateret.

Alle virksomheder - store som små - vil have fordel af ting som automatiske fornyelser og løbende opdatering af deres virksomhedsoplysninger. Det sparer dem for tid og forhindrer unødige forstyrrelser. En LEI-kode betragtes som ugyldig, hvis den er udløbet eller indeholder forkerte oplysninger; hvis dette sker, vil du ikke være i stand til at udføre basale økonomiske transaktioner.

Banker og investeringsselskaber påskønner funktioner som overvågningslister og notifikationssystemer, fordi de 1) giver et klart overblik over alle deres kunder på én gang og 2) gør dem i stand til at yde god service ved at informere deres kunder om kommende udløbsdatoer.



Kriterium nummer 2: få hjælp, når du har brug for det

Hvis du har spørgsmål, kan du så kontakte din leverandør per telefon og tale med nogen?

Det lyder måske som en meget basal ting, men vi har erfaret, at størstedelen af LEI-leverandører ikke tilbyder god kundeservice. Nogle af de store leverandører udskyder deres kunder til et callcenter, hvor de venter længe på at tale med nogen, der måske ikke har fornødne viden til at hjælpe dem. Andre leverandører tager slet ikke telefonen, og e-mails forbliver ubesvaret.

Vores kundeservice havde travlt mellem jul og nytår. Folk tog fri fra arbejde og håndterede administrative ting, såsom fornyelse af deres LEI-koder.

98 % af vores kunder fornyede deres LEI-kode i løbet af få sekunder ved at klikke på den mail, vi havde sendt til dem. Men der var andre, der havde spørgsmål og ringede til os. Vi tilbød at lave fornyelsen for dem og sendte dem efterfølgende en kvittering.



Kriterium nummer 3: drag fordel af ekspertisen

LEI-koder blev obligatoriske for de fleste virksomheder i 2018. Vi får stadig spørgsmål fra folk om, hvorfor de har brug for en LEI-kode – eller om de kan bruge den samme LEI-kode til flere virksomheder.

Vi ved, at compliance kan være en svær størrelse. Dette gælder særligt, hvis du driver en lille virksomhed og ikke har tid til at nærlæse lovgivningen iht. LEI-koder. Det kan være, at din bank har bedt dig om at registrere en LEI-kode uden at forklare hvorfor, eller hvad en LEI-kode er?

Det er derfor, at vi følger med i nyhedsstrømmen og jævnligt udgiver artikler i vores Insights-sektion på vores hjemmeside. Vi anser det for at være vores pligt at have styr på alt det, der rører sig indenfor LEI-området, og vi ønsker at dele vores indsigter med vores kunder og andre interesserede.


Hvis du vil vide mere om LEI-koder, anbefaler vi, at du læser disse artikler:


Hvad er en LEI-kode?

Det er derfor, LEI-koder er så vigtige

Alt hvad du behøver at vide om LEI-koder

Den billigste LEI-kode er ikke den bedste - og her er hvorfor


Du kan også læse vores ofte stillede spørgsmål – eller ringe til os med spørgsmål.

Insights

Hvad er en god LEI udbyder?

Vores rolle som LEI-udbyder er at gøre livet lettere for dig. Som minimum vil vi gerne spare dig for tid og bekymringer, men vi kan tilbyde dig meget mere end det.

Kundeservice

Vi er her for at hjælpe dig!