LEI-koder påkrævet for internationale pengeoverførsler

Fra år 2027 skal alle have en LEI-kode. Det gælder også dig.

Lovgivningen om internationale betalinger og pengeoverførsler træder i kraft i 2027. Det betyder, at alle skal have en LEI-kode.


Når G20, Verdensbanken, Financial Stability Board, Bank for International Settlements, Committee on Payments and Market Infrastructure (CPMI), GLEIF, og den Europæiske Centralbank (ECB) alle understreger vigtigheden af lovgivningen om internationale pengeoverførsler, så bliver resten af verden nødt til at høre godt efter.



Hvorfor lovgive om internationale pengeoverførsler?


Internationale pengeoverførsler er et emne, der er relevant for alle - enkeltpersoner, husstande, små virksomhedsejere, internationale selskaber, banker, og betalings-processorer såsom Wise og Paypal - fordi det får den konsekvens, at alle skal have en LEI-kode.

Vi er alle vant til at foretage indenlandske pengeoverførsler, som foregår øjeblikkeligt og digitalt. Internationale betalinger kan derimod være både langsomme og dyre, og kan derfor hæmme vækstpotentialet for små og mellemstore virksomheder.

ECB nævner endnu en afgørende konsekvens i deres artikel publiceret den 31. oktober, 2023, iht. migrantarbejdere, ‘der støtter én ud af ni mennesker på verdensplan gennem pengeoverførsler, og som oplever uhensigtsmæssigt høje omkostninger ved at sende penge hjem.’



Alle får brug for en LEI-kode


Det er afgørende at have en gyldig LEI-kode for at muliggøre øjeblikkelige og transparente internationale pengeoverførsler - og det betyder, at alle på et tidspunkt skal erhverve sig en LEI-kode.

Det er også baggrunden for, at Indien oplevede en stigning på 308% i antallet af LEI-registreringer i løbet af en to-årig periode, da de implementerede lovgivning om internationale pengeoverførsler tilbage i 2021 (cf. diagrammet herunder).



Lovgivningen forventes i 2027


Det forventes, at lovgivningen om internationale pengeoverførsler træder i kraft i 2027. Det giver god mening, at banker og betalings-processorer allerede nu forbereder sig ved at etablere den nødvendige infrastruktur.

Hvis banker og betalings-processorer benytter sig af samarbejdspartnere som Global FinReg, kan de få deres egen LEI white label-hjemmeside til administration og validering af LEI-koder for deres kunder. Samtidig kan de forbedre deres interne procedurer for bekæmpelse af hvidvaskning af penge (AML) og lette deres rapporteringsprocesser ved hjælp af den bedste teknologi på markedet.




Du kan kontakte os her, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at registrere, forny eller flytte din LEI-kode.

Insights

Hvad er en god LEI udbyder?

Vores rolle som LEI-udbyder er at gøre livet lettere for dig. Som minimum vil vi gerne spare dig for tid og bekymringer, men vi kan tilbyde dig meget mere end det.

Kundeservice

Vi er her for at hjælpe dig!