Forlang mere af din LEI-udbyder

Vi taler med mange banker, hedgefonde og formueforvaltere. De har oplevet frustrationer med deres LOU på grund af dårlig kommunikation og ditto kundeservice. Kræv mere af din LEI udbyder.

Vi taler med mange hedgefonde, banker og kapitalforvaltere. Fælles for dem alle er, at de mistede deres LOU, da GMEI forlod LEI-området - og at de gennem årene har oplevet store frustrationer med GMEI på grund af dårlig kommunikation og ikke-eksisterende kundeservice.

Som en konsekvens heraf er de blevet vant til at have meget lave forventninger til deres LEI-administrator. Efter vores mening er det ikke sådan, det bør være. Som kunde bør du kræve langt mere af din LEI udbyder.



Hvad en god LEI-udbyder bør tilbyde dig


En god LEI-udbyder bør spare dig tid og besvær ved at tilbyde følgende:

  • EN PLATFORM, der samler alle dine LEI-koder på tværs af geografier og jurisdiktioner - Kan din LEI-udbyder håndtere alle jurisdiktioner?

  • GOD KUNDESERVICE - Kan du komme i kontakt med din LEI-udbyder pr. telefon og få den hjælp, du behøver?

  • SIKKER OG INTUITIV HJEMMESIDE - Er dine oplysninger i sikkerhed? Har din LEI udbyder bestået de korrekte sikkerhedstjek?

  • KORREKT DATAKVALITET - Er din fond sat korrekt op? Har din udbyder indtastet din fond forvaltningsenhed, din master-feeder-struktur og din paraply struktur?

  • KONSOLIDEREDE WATCHLISTS - Tilbyder udbyderen en nem måde at få overblik over alle dine LEI-koder, uanset hvor de er registreret?

  • MEDDELELSES-SYSTEMER - Er der måder, hvormed du kan underrette alle, der har brug for at blive informeret om LEI-koderne (f.eks. fondsadministrator, regnskabsafdeling og AIFMD-rapporteringssystem).

  • HURTIG SERVICE - Kan din LEI-udbyder få dine LEI-koder flyttet eller behandlet hurtigt? Har de den rette infrastruktur til at holde trit med din virksomhed?


Compliance værktøjer bør hjælpe din forretning


En god LEI-udbyder bliver ved med at investere i sin tekniske infrastruktur, så de kan levere alle disse ting – samt imødekomme specifikke ønsker og forespørgsler. Så bliv ved med at spørge og forvente mere af din LEI-udbyder. Når alt kommer til alt, så er det meningen, at compliance-værktøjer skal være en hjælp for dig og din virksomhed.


Kontakt os her, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Insights

Kundeservice

Vi er her for at hjælpe dig!